Kapr na stůl


Ahoj rybářská parto


V úvodu tohoto článku bych chtěl říci, že je to pouze můj názor. A myslel jsem si že politika do rybaření nepatří, ale opak je pravdou.
K článku přidávám naskenovaný článek z novin.

Blíží se vánoce a na vánoční stůl tradičně patří kapr. Je to tradice která se traduje v českých zemích až do 17 století. Nejdříve se na stůl o vánočních svátcích podávaly skopové masa. Až po sléze se na vánoční stůl dostala takzvaně velká ryba Kapr.
Jelikož se několik chytrých hlav z našeho krásného státu dalo dohromady, zjistilo že kapr je všežravec a má škodlivé maso.
Mají vesměs pravdu kapr je takový vodní čuník, který sežere vše. Na dně rybníků se nachází opravdu spousty nečistot a chudák ryba je sní. Ale neznamená to že jeho maso je škodlivé až životu nebezpečné. Jak píšou v přiloženém článku.
Můj osobní názor je spíš takový že se potřebují více prodávat jiné komodity které nemají takový odbyt.
Ale abych nepsal jen o prodeji kaprů a škodlivosti rybího masa z kapra pro život. Začíná to zavánět tím aby nám pro naše zdravý nezakázaly chytat ryby protože rybí maso je škodlivé. Teď to došlo na kapra ale v rybnících a řekách nežijí jen kapři ale i jiné ryby kteří se živý podobným způsobem jako kapr. Tak pozor abychom za chvilku nechytaly ryby jen na domácích králikárnách na zahradách s povolením o chovu ryb.
Píšu svůj názor. A když se nad tím zamyslíte a čtete mezi řádky je to vše docela možné. Zdražování povolenek bude zřejmě pokračovat. A donutí tímhle nenápadným způsobem donutí lidi aby nechytaly ryby a k tomu přidají zdravotní závadnost některých sladkovodních ryb.
A naše chytré obyvatelstvo se pak zařídí podle toho a dopadne to pro rybolov jen špatně.
Pokud jsem se tímto článkem někoho dotkl tak se omlouvám. Možná má někdo jiný názor tak se znova omlouvám.
Ale budeme doufat že článek je vytažen z kontextu jak to novináři uměj.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Aplikace na ryby